Kaasu

Toimimme Lempäälän alueella kaasun jakelijana. Kaasu tulee Lempäälän Lämpö Oy:n verkkoon kolmelta paineenvähennysasemalta, jotka sijaitsevat Lastusissa, Sääksjärvellä ja Marjamäessä. Asemat on liitetty Gasum Oy:n valtakunnalliseen siirtoverkkoon. Kaasua toimitetaan asiakkaille pääsääntöisesti alueille, joissa ei ole mahdollista liittyä kaukolämpöverkostoon, tai asiakas hyödyntää kaasua muuhunkin tarkoitukseen kuin lämmitykseen.

Verkostomme kaasun jakelupaine on 3,5 baria. Pääsääntöisesti mittauskeskuksemme yhteydessä jakelupaine pudotetaan 20–100 mbariin.

Kaasulukeman voi ilmoittaa laskutusta varten täällä.

 

Liittyminen kaasuverkostoon

Annamme mielellämme lisätietoja kaasuverkkoon liittymisestä. Voit täyttää liittymistiedustelulomakkeen täällä, niin otamme yhteyttä, tai voit soittaa meille (Toni Laakso 050 383 9342).

Valtuutetut kaasuasennus- ja huoltoliikkeet löytyvät Tukesin Rekisteristä.

 

 

Piippu

Hinnasto

Pientariffin hinnasto

1.1.2018 alkaen

Lempäälän Lämpö Oy:n toimittama pientariffin mukainen kaasuenergia on 2017 alkaen uusiutuvaa biokaasua. Biokaasun pientariffin maksimiliittymisteho on 20 kW.

Voimassa Energian kulutusmaksu EUR/MWh Siirron kulutusmaksu EUR/MWh

Siirron kiinteä maksu EUR/kk

1.8.2017- 58,84 12,35 29,69
1.1.2018- 60,09 12,35 29,69

Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24 %.

Pientariffihinnaston 2018 voi ladata erillisenä tiedostona tästä.
Pientariffihinnaston 2017 voi ladata tästä.

Biokaasusta ei makseta energiasisältöveroa, hiilidioksidiveroa eikä huoltovarmuusmaksua.

Kaasun energiamäärää laskettaessa käytetään lämpöarvona 10 kWh/m³n.
Kevyen polttoöljyn lämpöarvona käytetään 10 kWh/litra.
m³n = kaasun kuutiomäärä normaalitilassa (0°C ja 1,01325 bar)

 

Yleistariffin hinnasto

1.1.2018 alkaen

Kaasun yleistariffin liittymisteho on 25–750 kW.

Kaasun hinnaston ja tariffit 2018 voi ladata erillisenä tiedostona tästä.
Kaasun hinnaston ja tariffit 2017 voi ladata tästä.

Energiasisältövero, hiilidioksidivero ja huoltovarmuusmaksu peritään valtiovallan päätösten suuruisena. Valtioneuvoston esityksen mukaisesti 1.1.2018 alkaen energiasisältövero on 7,50 EUR/MWh ja hiilidioksidivero 12,28 EUR/MWh. Verot lisätään maakaasun siirron kulutusmaksuun. Huoltovarmuusmaksu on 0,084 €/MWh, ja se lisätään maakaasun siirron kulutusmaksuun. Mainittuihin veroihin ja maksuihin lisätään arvonlisävero.

 

Sopimusehdot

Kaasun sopimusehdot voi ladata tästä.

 

Biokaasua pientariffiasiakkaille

Biokaasu on uusiutuvaa, ympäristöystävällistä ja täysin kotimaista polttoainetta, jota tuotetaan mädätysprosessin avulla biokaasureaktorissa erilaisista eloperäisistä massoista, kuten biojätteestä. Biokaasua voidaan myös kerätä talteen kaatopaikoilta, jossa kaasua muodostuu jätekerroksissa tapahtuvan orgaanisen aineen mädäntymisen seurauksena. Lisätietoa biokaasusta löytyy muun muassa Motivan nettisivuilta.

Lempäälän Lämpö Oy ostaa valmiin biokaasun tukkumarkkinoilta Gasum Oy:ltä, jonka biokaasulaitokset sijaitsevat ympäri Suomea (mm. Riihimäellä). Lista kaikista Gasum Oy:n biokaasun tuotantolaitoksista löytyy täältä.

Lempäälän Lämpö Oy:n toimittama pientariffin mukainen kaasuenergia on ollut 1.1.2017 alkaen biokaasua. Biokaasun myyntihinta muodostuu kaasun kulutusmaksusta (euroa/MWh), ja siirtohinta kiinteästä kuukausimaksusta (euroa/kuukausi) sekä siirron kulutusmaksusta (euroa/MWh). Biokaasusta ei peritä energiasisältöveroa, hiilidioksidiveroa eikä huoltovarmuusmaksua toisin kuin maakaasusta. Maakaasusta verot peritään Valtioneuvoston esityksen mukaisesti.

Päätös biokaasuun siirtymisestä kaikkien pientariffiasiakkaiden osalta johtuu Lempäälän Lämpö Oy:n halusta tarjota asiakkailleen ympäristöystävällistä ja kestävään kehitykseen perustuvaa energiaa. Myös Lempäälän Lämpö Oy:n omistamalla kaasun tankkausasemalla tankataan pelkkää biokaasua.

Biokaasumerkki

Kaasun liikennekäyttö - tankkaa biokaasua

Lempäälän Lämpö Oy:n kaasun tankkauspiste Sääksjärvellä on avoinna. Tankkauspiste sijaitsee osoitteessa Varastotie 11, 33880 Lempäälä (ks. sijainti kartalla tästä).

Tankkausasema on puolijulkinen ja edellyttää asiakkaaksi rekisteröitymistä. Kaasuntankkauksen sopimushakemuksen liikennekäyttöä varten voit jättää täällä. Hakemuksen jättämisen jälkeen sovitaan tapaaminen tankkausasemalle Varastotielle. Tapaamisessa allekirjoitetaan sopimus ja käydään läpi tankkaaminen ja maksaminen. Samalla myös luovutetaan asiakkaalle aseman aktivointiavain, jota tarvitaan tankkaamiseen jatkossa.

Kaasutankkausasemallamme tankkaat aina vain biokaasua! Kaasun hinta on 28.6.2016 alkaen 1,24 €/kg (0,794 €/l).
Tankattu biokaasu maksetaan pankkikortilla tankkauksen yhteydessä. Jälkilaskutus ei ole mahdollinen.

Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage - Teknologia & Design © online.fi