Latvian kaasunsiirtoverkon huoltotyöt vaikuttavat Balticconnectoriin - kaasun saanti Suomeen turvataan väliaikaisesti Venäjältä

 

Suomen valtion omistama kaasun siirtoverkkoyhtiö Gasgrid Finland Oy tiedottaa (1.4.2020) toukokuisten huoltotöiden vaikutuksista:


 

Elering tutkii vaihtoehtoa kapasiteetin tarjoamiseksi Balticconnectoriin Latviassa tehtävien huoltotöiden aikana

Latvian kaasunsiirtoverkossa suoritettavien huoltotöiden vaikutukset Balticconnectoriin ovat täsmentyneet. Vaikutusten kesto on lyhentynyt aiemmin ilmoitetusta ja on tämänhetkisen tiedon mukaan 1.5.2020–31.5.2020.

Viron kaasun siirtoverkko-operaattori Elering on lisäksi kartoittanut vaihtoehtoisia mahdollisuuksia tarjota osittaista kapasiteettia Balticconnector-kaasuputkeen Virosta Suomeen Latvian siirtoverkko-operaattori Conexus Baltic Gridin suunnittelemien huoltotöiden ja niihin liittyvän Tallinna-Vireši-putken käyttökatkon ajaksi. Teknisesti haasteellisen, mutta mahdollisen ratkaisun tarjoaa Värska-Rakvere-Kiili-Paldiski-reitin käyttö. Potentiaalinen kapasiteetti Balticcconnectorissa on sidoksissa Värskan syöttöpisteen kapasiteettiin ja markkinaosapuolien sinne tekemiin nominaatioihin sekä mahdollisiin muihin rajoituksiin Viron siirtoverkossa. Elering ja Gasgrid Finland tutkivat yhdessä paljonko tarjolle on saatavissa kapasiteettia ja ilmoittavat siitä mahdollisimman pian.

Eleringin huhti-toukokuun vaihteeseen (27.4.20203.5.2020) ajoittama huoltotyö puolestaan on siirretty myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan koronaviruksen vuoksi.

Huoltotyön aikana kaasun saanti Suomen kaasumarkkinalle on turvattu Imatran kautta Venäjältä tuotavalla kaasulla.

Lisätietoja: Janne Grönlund, Senior Vice President, Gasgrid Finland Oy, p. +358 400 368 825, janne.gronlund@gasgrid.fi

Gasgrid Finland Oy on valtionyhtiö, joka toimii järjestelmävastaavana kaasun siirtoverkonhaltijana Suomessa. Tehtävänämme on varmistaa turvallinen, kustannustehokas ja luotettava kaasunsiirto asiakkaillemme ja yhteiskunnalle. Kehitämme aktiivisesti infrastruktuuriamme, palveluitamme ja kaasumarkkinaa edistääksemme tulevaisuuden hiilineutraalia energiajärjestelmää. Lue lisää: www.gasgrid.fi

Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage - Teknologia & Design © online.fi