Lempäälässä tuotettua kaukolämpöä

Tuotamme paikallisesti Lempäälässä kaukolämpöä asiakkaidemme lämmitystarpeisiin. Kaukolämpö on ekologoinen, kilpailukykyinen, häiriötön ja erittäin toimintavarma lämmitysmuoto. Huolehdimme siitä, että jokainen asiakkaamme saa tilaamansa lämpöenergian mahdollisimman häiriöttömästi. Se varmistetaan kaukolämpöjärjestelmän avulla ja sillä saadaan mittaustietoja kaukolämpöverkon tilasta. Järjestelmää käytetään lämpökeskuksilta.

Mitä on kaukolämpö

Kaukolämpö on Suomen yleisin lämmitysmuoto. Sen piirissä on noin puolet Suomen asuin- ja palvelurakennuksista. Kaukolämpö sopii sekä uusiin, että saneerattaviin rakennuksiin, kun lähellä on kaukolämmön jakeluverkko. Kaukolämpö on veteen sidottua lämpöä, joka siirtyy asiakkaalle kaukolämpöverkossa kiertävän kuuman veden välityksellä. Rakennuksen teknisessä tilassa sijaitseva lämmönjakokeskus vastaanottaa valmiiksi lämpimän veden ja siirtää lämmön rakennuksen omiin lämmitysjärjestelmiin ja käyttöveden lämmitykseen.

Asiakkaalle tuleva kaukolämpövesi on lämpötilaltaan vaihtelevaa ulkolämpötilasta riippuen. Kaukolämpöä voidaan varastoida kaukolämpöakussa ja käyttää, kun tarvetta on. Kaukolämpöakku on kustannustehokas ratkaisu, koska ylijäämälämpö saadaan talteen varastoon.

Kaukolämpö on hyvä valinta lämmitysratkaisuksi

Kaukolämmön käyttö on hinnaltaan kilpailukykyistä, käyttäjälle helppoa, toimintavarmaa ja energiatehokasta. Huonetilojen lämmitykseen kuluu keskimäärin asuinrakennuksissa noin 2/3 ja käyttöveden lämmitykseen 1/3 kaikesta lämmitysenergiasta. Huonetilojen lämmitys hoituu joko vesikiertoisella patteri- tai lattialämmitysjärjestelmällä.

Toimitusvarmuus

Kaukolämmöllä on erinomainen toimitusvarmuus ympäri vuorokauden ja vuoden sääolosuhteista riippumatta.

Vaivattomuus

Kaukolämpö on käyttäjälle vaivaton ja luotettava lämmitysmuoto.

Saatavuus

Kaukolämmön hinta on kilpailukykyinen verrattaessa muihin lämmitysratkaisuihin.

Huoltaminen

Kaukolämpölaitteisto on pitkäikäinen ja vaatii harvoin erityistä huoltoa.

Kaukolämpöverkko ja lämpökeskukset

Lempäälän alueella on 6 itsenäistä kaukolämpöverkkoa. Lämpökeskuksilta toimitetaan lämpöenergiaa Keskustan, Vaihmalan, Moision, Marjamäen, Kuljun ja Sääksjärven verkostoihin. Lämpöenergian lähteinä käytetään biomassaa ja kaasua sekä sähköpohjaista energiantuotantoa. Kaukolämpöverkoissa hyödynnetään kaukolämpöakkuja.

Huolehdimme siitä, että jokainen asiakkaamme saa tilaamansa lämpöenergian mahdollisimman häiriöttömästi. Se varmistetaan kaukolämpöjärjestelmän avulla. Kaukolämpöjärjestelmä on jatkuvassa valvonnassa ja se varmistaa välittömän reagoinnin häiriötilanteissa.

Kaukolämmön energiamaksu

Perusmaksu perustuu kiinteistösi määriteltyyn lämmitystehoon. Energiamaksu on kulutuksen mukainen eur/KWh. Kaukolämmön kulutusmaksu eli energian hinta arvonlisäverollisena:

98,64 €

Verollinen €/MWh (ALV 24%)

Hinnasto

Kaukolämmön kulutusmaksut eli energian hinta arvonlisäverollisena

Voimassa
alk.
EUR/MWh
(ALV 0%)
EUR/MWh
(ALV 24%)
1.6.2023 79,55 98,64
1.3.2023 85,92 106,54
1.11.2022 93,66 116,14

Lisätietoa

Alla olevista linkeistä löytyvät tarkemmat ohjeet liittyen perus- ja liittymismaksuun, sekä sopimusehtomme.

Lataa perusmaksun laskentaperusteet

Lataa liittymismaksun laskentaperusteet

Lataa kaukolämmön sopimusehdot

Laskut kätevästi suoraan verkkopankkiin ja samalla säästämme luontoa

Voimme lähettää kaukolämpölaskut verkkopankkiinne. Täytä pankin verkkopalvelussa e-laskusopimus Lempäälän Lämpö Oy:lle.

Lisätietoja e-laskun käyttöönotosta saat omasta pankistasi.

Kaukolämmön päästölaskuri

Lempäälän Lämmön toimittamasta kaukolämmöstä 75 % tuotetaan sahateollisuuden sivutuotteilla ja metsätähteellä. Hyödynnämme myös teollista hukkalämpöä kaukolämmön tuotannossamme.
Ympäristöystävällisen lämmitysmuodon energiatehokkuus perustuu muun muassa siihen, että kaukolämmitys hyödyntää muuten hukkaan menevää lämpöenergiaa, joka syntyy esimerkiksi sähköntuotannon yhteydessä ja teollisuusprosessin jätelämpönä.

Kuva: Paikallisvoima, kaukolämmön päästölaskuri
Paikallisvoiman ylläpitämästä päästölaskurista voit selvittää Lempäälän Lämmön tuottaman kaukolämmön hiilidioksidipäästöt ja päästökertoimet.

Näin voit liittyä kaukolämpöverkkoon

Varmista liittymätiedustelulomakkeella suoraan meiltä, että kiinteistö sijaitsee kaukolämpöverkon alueella.

Uudiskohteen asiakkaan LVI-suunnittelija laatii kaukolämpösuunnitelman, jonka pohjalta asiakas voi pyytää tarjouksen lämmönjakokeskuksen toimittajalta ja urakoitsijalta. Lämmönjakokeskuksen asennukseen suosittelemme ehdottomasti valitsemaan pätevän kaukolämpöurakoitsijan.

Tarkemman tarjouksen kaukolämpöliittymästänne annamme toimitettuanne meille tiedot kohteesta. Tarkastamme suunnitelmat, mitoitukset ja asennukset sekä opastamme laitteiden käytössä. Saneerauskohteissa kaukolämpöasennukset kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin eli työn osuudesta on mahdollisuus saada verohyvitys.

Annamme mielellämme lisätietoja kaukolämpöverkkoon liittymisestä. Voit täyttää liittymistiedustelulomakkeen, niin otamme yhteyttä.

Asiakaslomakkeet

Lempäälän Lämpö palvelee asiakkaitaan Lempäälän kunnan alueella. Ole meihin yhteydessä vaivattomasti lomakkeiden avulla. Voit ilmoittaa meille kaasulukeman, tiedustella liittymistä kaukolämpö-, kaukokylmä- tai kaasuverkkoon, sekä antaa palautetta. Urakoitsijat voivat ilmoittaa meille urakoitsijailmoituksella työmaasta, joka sijaitsee verkkojemme alueella.

Jos suunnittelet toimintaa maakaasuputken läheisyydessä, tutustu ohjeistuksiimme ja ota yhteyttä valvojaan. Täytä urakoitsijailmoitus kolme työpäivää ennen suunniteltua työmaan aloitusta.

Oletko kiinnostunut kaukolämmöstä, kaukokylmästä, kaasusta tai olosuhdepalvelusta? Täytä liittymätiedustelu, niin olemme sinuun yhteydessä. Tiedustelu ei velvoita teitä vielä mihinkään.

Oletko muuttamassa Lempäälän Lämmön kiinteistöhuoltoyhtiön hallinnoimaan taloon tai pois talosta? Tee muuttoilmoitus kätevästi netissä suoraan Lekitekin muuttoilmoituksella.

Täyttämällä oheisen palautelomakkeen autat meitä kehittämään energiahuollon palveluitamme.

Lomakkeella voit ilmoittaa kaasulukemasi laskutusta varten.

Haluatko, että teihin ollaan yhteydessä? Täytä yhteydenottolomake ja jätä yhteystietosi, niin olemme teihin yhteydessä.

Tuotamme paikallisesti eko­logista, toiminta­varmaa ja hinnalta kilpailu­kykyistä kauko­lämpöä.