Lempäälässä tuotettua kaukolämpöä

Tuotamme paikallisesti Lempäälässä kaukolämpöä asiakkaidemme lämmitystarpeisiin. Kaukolämpö on ekologoinen, kilpailukykyinen, häiriötön ja erittäin toimintavarma lämmitysmuoto. Huolehdimme siitä, että jokainen asiakkaamme saa tilaamansa lämpöenergian mahdollisimman häiriöttömästi. Se varmistetaan kaukolämpöjärjestelmän avulla ja sillä saadaan mittaustietoja kaukolämpöverkon tilasta.

Näin voit liittyä kaukolämpöverkkoon

Kun on varmistettu, että kiinteistö sijaitsee kaukolämpöverkon alueella, asiakkaan LVI-suunnittelija laatii kaukolämpösuunnitelman, jonka pohjalta asiakas voi pyytää tarjouksen lämmönjakokeskuksen toimittajalta ja urakoitsijalta. Lämmönjakokeskuksen asennukseen suosittelemme ehdottomasti valitsemaan pätevän kaukolämpöurakoitsijan.

Tarkemman tarjouksen kaukolämpöliittymästänne annamme toimitettuanne meille kuvat kohteesta. Tarvitsemme asemapiirustuksen ja kiinteistön/rakennuksen pohjakuvan, joista ilmenee kohteen käyttötarkoitus ja kerrosala tai rakennustilavuus. Ennen mahdollista liittymistä asiakkaan tulee lisäksi toimittaa: asemapiirustus, josta ilmenee mahdollinen liittymäjohdon sijoituspaikka, sekä LVIA-tekniset kuvasarjat.

Tehtävänämme on tarkastaa suunnitelmat, mitoitukset ja asennukset sekä opastaa laitteiden käytössä.

Annamme mielellämme lisätietoja kaukolämpöverkkoon liittymisestä. Voit täyttää liittymistiedustelulomakkeen, niin otamme yhteyttä.

Kaukolämpöön liittymisen muistilista:
  • täytä liittymätiedustelulomake
  • taloteknisten suunnitelmien teko yhdessä LVI-suunnittelijan kanssa
  • liittymäsopimuksen teko
  • suunnittele siirtymä Lämmön asiantuntijoiden kanssa
  • kaukolämpöliittymän rakentaminen
  • lämmönjakokeskuksen liittäminen verkkoon
  • käyttöönotto- ja lopputarkastus
  • käytön ohjeistus.

Kaukolämpöverkko ja lämpökeskukset

Lempäälän alueella on 6 itsenäistä kaukolämpöverkkoa. Lämpökeskuksilta toimitetaan lämpöenergiaa Keskustan, Vaihmalan, Moision, Marjamäen, Kuljun ja Sääksjärven verkostoihin. Lämpöenergian lähteinä käytetään biomassaa ja kaasua sekä sähköpohjaista energiantuotantoa. Kaukolämpöverkoissa hyödynnetään kaukolämpöakkuja.

Huolehdimme siitä, että jokainen asiakkaamme saa tilaamansa lämpöenergian mahdollisimman häiriöttömästi. Se varmistetaan kaukolämpöjärjestelmän avulla. Kaukolämpöjärjestelmä on jatkuvassa valvonnassa ja se varmistaa välittömän reagoinnin häiriötilanteissa.

Kaukolämmön energiamaksu

Perusmaksu perustuu kiinteistösi määriteltyyn lämmitystehoon. Energiamaksu on kulutuksen mukainen eur/KWh. Kaukolämmön kulutusmaksu eli energian hinta arvonlisäverollisena:

94,74 €

Verollinen €/MWh (ALV 24%)

Veroton 76,40 EUR (alv 0%)

1.1.2024 alkaen

Hinnasto

Kaukolämmön kulutusmaksut eli energian hinta.

Voimassa
alk.
EUR/MWh
(ALV 0%)
EUR/MWh
(ALV 24%)
1.1.2024 76,40 94,74
1.6.2023 79,55 98,64
1.3.2023 85,92 106,54

Lisätietoa

Alla olevista linkeistä löytyvät tarkemmat ohjeet liittyen perus- ja liittymismaksuun, sekä sopimusehtomme.

Lataa kaukolämmön sopimusehdot

Kaukolämmön päästölaskuri

Lempäälän Lämmön toimittamasta kaukolämmöstä lähes 70% on hiilidioksidivapaata. Hyödynnämme myös teollista hukkalämpöä kaukolämmön tuotannossamme.

Ympäristöystävällisen lämmitysmuodon energiatehokkuus perustuu muun muassa muuten hukkaan menevän lämpöenergian hyödyntämiseen. Hukkalämpöä syntyy esimerkiksi sähköntuotannon yhteydessä ja teollisuusprosessin jätelämpönä.

Kuva: Paikallisvoima, kaukolämmön päästölaskuri. Paikallisvoiman ylläpitämästä päästölaskurista voit selvittää Lempäälän Lämmön tuottaman kaukolämmön hiilidioksidipäästöt ja päästökertoimet.

Vastuullinen ja tehokas energiankäyttö

Lempäälän kunnassa edistetään ympäristövastuullisuutta ja panostetaan energiaomavaraisuuteen. Lempäälän Lämpö liittyi vuonna 2009 kuntien energiatehokkuussopimukseen vuosille 2017−2025. Sopimuksen mukainen energiansäästötavoite vuosina 2017−2025 on vähintään kuusi prosenttia. Lempäälän kuntakonserniin kuuluvana yrityksenä olemme osaltamme mukana rakentamassa energiatehokasta Suomea.

Asiakaslomakkeet

Lempäälän Lämpö palvelee asiakkaitaan Lempäälän kunnan alueella. Ole meihin yhteydessä vaivattomasti lomakkeiden avulla. Voit ilmoittaa meille kaasulukeman, tiedustella liittymistä kaukolämpö-, kaukokylmä- tai kaasuverkkoon, sekä antaa palautetta. Urakoitsijat voivat ilmoittaa meille urakoitsijailmoituksella työmaasta, joka sijaitsee verkkojemme alueella.

Jos suunnittelet toimintaa maakaasuputken läheisyydessä, tutustu ohjeistuksiimme ja ota yhteyttä valvojaan. Täytä urakoitsijailmoitus kolme työpäivää ennen suunniteltua työmaan aloitusta.

Oletko kiinnostunut kaukolämmöstä, kaukokylmästä, kaasusta tai olosuhdepalvelusta? Täytä liittymätiedustelu, niin olemme sinuun yhteydessä. Tiedustelu ei velvoita teitä vielä mihinkään.

Oletko muuttamassa Lempäälän Lämmön kiinteistöhuoltoyhtiön hallinnoimaan taloon tai pois talosta? Tee muuttoilmoitus kätevästi netissä suoraan Lekitekin muuttoilmoituksella.

Täyttämällä oheisen palautelomakkeen autat meitä kehittämään energiahuollon palveluitamme.

Lomakkeella voit ilmoittaa kaasulukemasi laskutusta varten.

Haluatko, että teihin ollaan yhteydessä? Täytä yhteydenottolomake ja jätä yhteystietosi, niin olemme teihin yhteydessä.

Tuotamme paikallisesti eko­logista, toiminta­varmaa ja hinnalta kilpailu­kykyistä kauko­lämpöä.