Toimimme Lempäälän alueella kaasun jakelijana

Kaasun jakeluverkko on liitetty Gasgrid Finland Oy:n valtakunnalliseen siirtoverkkoon. Kaasua toimitetaan asiakkaille pääsääntöisesti alueille, joissa ei ole mahdollista liittyä kaukolämpöverkostoon tai asiakas hyödyntää kaasua muuhunkin tarkoitukseen kuin lämmitykseen.

Verkostomme kaasun jakelupaine on 3,5 baria. Pääsääntöisesti mittauskeskuksemme yhteydessä jakelupaine pudotetaan 20–100 mbariin.

Kaasulukeman voit ilmoittaa laskutusta varten kaasun kulutuslukema -lomakkeella.

Kaasun saatavuus ja käytettävyys

Kaasun saatavuus on Suomessa varmistettu. Kaasu toimitetaan tällä hetkellä eurooppalaisista kaasuvarastoista Lempäälään Suomen ja Viron välisen Baltic Connector -yhdysputken kautta.

Lisäksi Suomella on Inkoossa kelluva LNG-terminaali, joka aloitti toimintansa tammikuussa 2023. Nesteytetty kaasu höyrystetään laivassa uudelleen kaasuksi, jonka jälkeen kaasu siirretään Gasgridin kaasunsiirtoverkon kautta Lempäälän Lämmön jakeluverkkoon ja loppuasiakkaiden käyttöön.

Kaasua käytetään teollisuuden prosesseissa raaka-aineena ja polttoaineena erityisesti tilanteissa, joissa tarvitaan korkeita lämpötiloja, nopeaa säädettävyyttä ja halutaan välttää epäpuhtauksia. Kaasu on erittäin toimintavarma vaihtoehto yrityksille.

Kaasuverkkoon liittyminen

Annamme mielellämme lisätietoja kaasuverkkoon liittymisestä. Voit täyttää liittymistiedustelu­lomakkeen, niin otamme yhteyttä.

Kaasuasennuksia saavat tehdä vain valtuutetut kaasuasennus- ja huoltoliikkeet. Asennusliikkeen pätevyyden voi tarkistaa Tukesin rekisteristä

Kaasuverkkoon liittymisen muistilista
  1. taloteknisten suunnitelmien teko yhdessä LVI-suunnittelijan kanssa
  2. liittymäsopimuksen teko
  3. suunnittele siirtymä Lämmön asiantuntijoiden kanssa
  4. liiymän rakentaminen
  5. lämmönjakokeskuksen liittäminen verkkoon
  6. käyttöönotto- ja lopputarkastus
  7. käytön ohjeistus.

Kaasun hinta

Yleistariffin hinta määräytyy tilaustehon perusteella. Hinta muodostuu TTF-ICE Front Monthindeksistä ja siihen lisättävästä hankintakustannuksesta. Maakaasun verotaso 1.1.2023 alkaen on 21,062 eur/MWh ylemmässä lämpöarvossa. Verot sisältävät energiasisältöveron, hiilidioksidiveron sekä huoltovarmuusmaksun.

Biokaasun verotaso 1.1.2023 alkaen on 9,392 euroa/MWh ylemmässä lämpöarvossa. Verot sisältävät energiasisältöveron ja huoltovarmuusmaksun.

Kaasutankkaus liikennekäyttöön

Tankkausasemamme sijaitsee Helsinki–Tampere-moottoritien varrella lähellä Tampereen rajaa Lempäälän Sääksjärvellä, osoitteessa Varastotie 11, 33880 Lempäälä.

Kaasun hinta on 2,38€/kg (sis. alv. 24%).

Tankkausasema on puolijulkinen ja edellyttää asiakkaaksi rekisteröitymistä. Jos olet kiinnostunut, täytä yhteydenottolomake.  

Asiakaslomakkeet

Lempäälän Lämpö palvelee asiakkaitaan Lempäälän kunnan alueella. Ole meihin yhteydessä vaivattomasti lomakkeiden avulla. Voit ilmoittaa meille kaasulukeman, tiedustella liittymistä kaukolämpö-, kaukokylmä- tai kaasuverkkoon, sekä antaa palautetta. Urakoitsijat voivat ilmoittaa meille urakoitsijailmoituksella työmaasta, joka sijaitsee verkkojemme alueella.

Jos suunnittelet toimintaa maakaasuputken läheisyydessä, tutustu ohjeistuksiimme ja ota yhteyttä valvojaan. Täytä urakoitsijailmoitus kolme työpäivää ennen suunniteltua työmaan aloitusta.

Oletko kiinnostunut kaukolämmöstä, kaukokylmästä, kaasusta tai olosuhdepalvelusta? Täytä liittymätiedustelu, niin olemme sinuun yhteydessä. Tiedustelu ei velvoita teitä vielä mihinkään.

Oletko muuttamassa Lempäälän Lämmön kiinteistöhuoltoyhtiön hallinnoimaan taloon tai pois talosta? Tee muuttoilmoitus kätevästi netissä suoraan Lekitekin muuttoilmoituksella.

Täyttämällä oheisen palautelomakkeen autat meitä kehittämään energiahuollon palveluitamme.

Lomakkeella voit ilmoittaa kaasulukemasi laskutusta varten.

Haluatko, että teihin ollaan yhteydessä? Täytä yhteydenottolomake ja jätä yhteystietosi, niin olemme teihin yhteydessä.

Oletko muistanut ilmoittaa kaasulukemasi kuun vaihteessa?