Kaukokylmä on ekologista, vaivatonta ja edullista jäähdytystä.

Kauko­kylmä on tehokas ja toimin­ta­varma tapa poistaa ylimää­räinen lämpö ja kosteus kiinteis­töistä. Kauko­kylmä soveltuu uusille ja vanhoille raken­nuk­sille. Vanhaan taloyh­tiöön kauko­kylmä kannattaa hankkia putki­re­montin yhtey­dessä. Uusiin rakennuksiin jäähdytysmahdollisuus kannattaa huomioida jo suunnitteluvaiheessa.

Mitä on kaukokylmä?

Kaukojäähdytyksellä tarkoitetaan tuotantolaitoksessa tuotetun jäähdytetyn veden jakelua putkiston välityksellä suoraan kiinteistöjen tarpeisiin sisäilman tai teollisen prosessin viilentämiseksi. Kaukokylmä toimitetaan +9 asteen lämpötilassa.

Huoneet ja tilat viilennetään rakenteissa olevilla tilalaitteilla, joihin tuodaan jäähdytettyä vettä. Viileän veden avulla tuloilma saadaan haluttuun lämpötilaan ja tila viilentyy tehokkaasti.

Energiayhtiö vastaa kiinteistön puolesta jäähdytysenergian tuotannosta ja sillä voidaan korvata perinteiset kiinteistökohtaiset koneelliset jäähdytysjärjestelmät, niiden huoltotoimet sekä äänekkyys. Jäähdytyskoneille varatut tilat vapautuvat muuhun käyttöön ja julkisivua rumentavat lauhdutusyksiköt poistuvat. Kaukojäähdytys sopii kaikentyyppisille kiinteistöille aina toimistoista liikekiinteistöihin ja asuinkiinteistöihin.

Tutustu kaukokylmän hyötyihin

Kaukokylmä parantaa asuin-/oleskelumukavuutta ja lisää kiinteistöjen jälleenmyyntiarvoa. Kaukokylmä tuo viileää viihtyisyyttä lisäten tehokkuutta, kun sisälämpötila pysyy sopivana. Kaukokylmästä saatava lämpöenergia hyödynnetään kaukolämpöjärjestelmässä.

Lämpötila

Pitää sisäilman aina miellyttävän viileänä

Vaivattomuus

Erinomainen käyttövarmuus ja vähäinen kunnossapitotarve.

Ekologisuus

Viilentää luontoa säästäen, päästökerroin kaukokylmällä on 0 kg CO2/MWh

Huomaamaton

Ei näkyviä jäähdytyslaitteita julkisivussa.

Liittyminen kaukokylmäverkkoon

Tarjoamme tällä hetkellä kaukokylmää Lempäälän keskustan alueella. Annamme mielellämme lisätietoja kaukokylmäverkkoon liittymisestä. Voit täyttää liittymistiedustelulomakkeen, niin otamme yhteyttä.

Kaukokylmän hinta

Kaukokylmän hinnan laskemme erillisellä tarjouksella. Täytä liittymätiedustelulomake, niin annamme teille tarjouksen tarpeitanne vastaavasta palvelusta.

Kaukokylmään liittymisen muistilista
  • täytä liittymätiedustelulomake
  • taloteknisten suunnitelmien teko yhdessä LVI-suunnittelijan kanssa
  • liittymäsopimuksen teko
  • suunnittele siirtymä Lämmön asiantuntijoiden kanssa
  • kaukokylmäliittymän rakentaminen
  • siirrinkeskuksen liittäminen verkkoon
  • käyttöönotto- ja lopputarkastus
  • käytön ohjeistus.

Asiakaslomakkeet

Lempäälän Lämpö palvelee asiakkaitaan Lempäälän kunnan alueella. Ole meihin yhteydessä vaivattomasti lomakkeiden avulla. Voit ilmoittaa meille kaasulukeman, tiedustella liittymistä kaukolämpö-, kaukokylmä- tai kaasuverkkoon, sekä antaa palautetta. Urakoitsijat voivat ilmoittaa meille urakoitsijailmoituksella työmaasta, joka sijaitsee verkkojemme alueella.

Jos suunnittelet toimintaa maakaasuputken läheisyydessä, tutustu ohjeistuksiimme ja ota yhteyttä valvojaan. Täytä urakoitsijailmoitus kolme työpäivää ennen suunniteltua työmaan aloitusta.

Oletko kiinnostunut kaukolämmöstä, kaukokylmästä, kaasusta tai olosuhdepalvelusta? Täytä liittymätiedustelu, niin olemme sinuun yhteydessä. Tiedustelu ei velvoita teitä vielä mihinkään.

Oletko muuttamassa Lempäälän Lämmön kiinteistöhuoltoyhtiön hallinnoimaan taloon tai pois talosta? Tee muuttoilmoitus kätevästi netissä suoraan Lekitekin muuttoilmoituksella.

Täyttämällä oheisen palautelomakkeen autat meitä kehittämään energiahuollon palveluitamme.

Lomakkeella voit ilmoittaa kaasulukemasi laskutusta varten.

Haluatko, että teihin ollaan yhteydessä? Täytä yhteydenottolomake ja jätä yhteystietosi, niin olemme teihin yhteydessä.

Saikan uudelle asunto­messualueelle rakentuu kauko­lämpöverkko! Asunto­messut Lempäälä 2026, tonttihaku alkaa pian.